0
Your Cart
0
Your Cart

Príprava bicykla na sezónu. Čo je dôležité?

Ak sa chystáš na bicyklové dobrodružstvá, prvým krokom je príprava bicykla na sezónu. Nech už ide o cestné alebo horské bicykle, pravidelná údržba a kontrola je dôležitá pre bezpečnosť a plynulú jazdu.

Prvým krokom je preveriť stav pneumatík. Pneumatiky (plášte) by mali byť dostatočne nafúknuté a bez prasklín alebo známok opotrebenia. V prípade potreby ich neváhajte vymeniť.

Následne skontroluj brzdy a ich účinnosť. Už aj pri cestných bicykloch sú brzdy často kotúčové, ktoré je potrebné vyčistiť a skontrolovať ich opotrebovanie. To isté platí aj pre horské bicykle. Ak ide o hydraulické brzdy, potrebujete navyše skontrolovať, či zo systému neuniká brzdová kvapalina. Staršie typy bŕzd si taktiež vyžadujú kontrolu brzdových “klátikov” a brzdového lanka.

príprava bicykla na sezónu
Zdroj: unsplash.com

Nezabudnite ani na kontrolu prehadzovačky, ktorá by mala byť správne premazaná a zosúladená pre plynulú zmenu rýchlostí. Dôležitá je aj kontrola reťaze. Ak je príliš napnutá alebo opotrebená, môže spôsobiť problémy s prehadzovaním rýchlostí. V extrémnom prípade sa môže počas jazdy pretrhnúť a v takom prípade vám neostane iné, len bicykel odtlačiť.

Okrem toho, nezabudnite na sedlo a riadidlá. Skontrolujte, či sú v správnej polohe a upevnené. Príprava bicykla na sezónu môže byť jednoduchá, ak máte správne nástroje. V prípade, že vám chýbajú, širokú paletu náradia nájdete v našej ponuke.

Okrem bicykla nezabudnite ani na seba

Nielen príprava bicykla na sezónu je dôležitá. Zabudnúť netreba ani na prípravu cyklistu. Nezabudnite preto skontrolovať najmä svoju prilbu a v prípade potreby si zadovážte novú. Každý cyklista navyše potrebuje aj okuliare, aby chránil svoj zrak pred ostrým slnkom, vetrom a hmyzom. Ak to s cyklistikou myslíte vážne, odporúčame si zadovážiť aj cyklistické oblečenie. Chystáte sa jazdiť aj potme? V takom prípade nezabudnite ani na kvalitné svetlá.

V našom e-shope ponúkame širokú ponuku bicyklov a príslušenstva pre všetky typy cyklistov. Od cestných bicyklov pre športovcov po horské bicykle pre dobrodruhov v prírode. Objednajte si dnes a začnite sa pripravovať na sezónu s vaším novým a pripraveným bicyklom!

Späť hore